Plamen Luči miru iz Betlehema je prispel v Slovenijo

Slovenski skavti so v slovenski odpravi v soboto, 16. 12. 2017, iz svetovnega sprejema Luči miru iz Betlehema na Dunaju plamen uspešno prinesli v Slovenijo.

Letos je na Dunaj potovala nekoliko večja odprava kot pretekla leta. Iz vseh krajev po sloveniji je odšlo po plamen kar 150 članov uradne slovenske odprave, ki so iz prinesli plamen Luči Miru iz Betlehema domov, v kraje iz koder prihajajo. Dosedaj gre za največjo odpravo na svetovni sprejem, z namenom, da bi plamen iz Dunaja prispel isti dan v vse kraje po Sloveniji.

Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema je potekal v cerkvi svetega Frančiška Asiškega na Dunaju. Na sprejemu so poleg Slovenije sodelovale še številne druge države med njimi Hrvaška, Španija, Francija, Nemčija, Združene države Amerike in domača Avstrija. Plamen Luči miru iz Betlehema je na sprejem prinesel avstrijski otrok, ki si je s svojimi dejanji v preteklem letu to najbolj zaslužil. Predstavniki vseh držav so pristopili do plamena, prižgali svečo, ki so jo prinesli in ob tem prebrali poslanico, ki spremlja akcijo v njihovi državi.

Slovensko odpravo so sestavljali člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. Slovenska odprava je bila med vsemi prisotnimi najštevilčnejša.

Predstavniki so še v isti noči iz sobote na nedeljo plamen Luči miru iz Betlehema ponesli na vse konce Slovenije, kjer danes, 17. 12., potekajo lokalni sprejemi.

Z željo, da bi Luč miru iz Betlehema in njeno sporočilo, doseglo čim več ljudi se bodo skavti v prihajajočem tednu po svojih najboljših močeh trudili, da bo plamen vnemal na različnih lokacijah po celi Sloveniji.

Objavljeno v Izjave za javnost
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.