Grafična podoba

Pri oblikovanju CGP-ja letošnje akcije Luči miru iz Betlehema smo želeli ustvariti nekaj preprostega, tako kot so bile preproste jasli, v katere so položili Jezusa, a hkrati z jasnim sporočilom, da v naša srca sprejmemo plamen miru – Jezusa.

Čeprav ima plamen na sveči le eno konico, naš plamen gori v dve smeri. Zakaj? – Ker se želimo darovati in vžigati plamene drugim ljudem, naš plamen pa bo še naprej gorel.

V sredini plamena je sveča, nad katero sta dve srci, ki nas spominjata, od kod izvira tista prava luč miru – iz naših src. Zakaj dve srci? – Ker nisi sam, ker sva midva skupaj, pred odločitvijo, ali se pustiva vneti.

Uokvirjen napis simbolizira vžigalico oziroma paličico, s katero bomo prižgali našo svečo, hkrati pa se deli na dva dela, na neke vrste stikalo, ki nam daje izbiro: se ali se ne vneti.

Pike v ozadju imajo več pomenov: v prvi vrsti simbolizirajo iskrice našega plamena, kjer ima vsaka iskrica moč zanetiti nov plamen. V drugem pomenu predstavljajo srca ljudi okoli nas, ki želijo zagoreti, v tretjem pa simbolizirajo zvezde na nebu, pod katerimi se je rodil Jezus (plamen).