Dunaj – prva postaja Luči miru iz Betlehema

Napovednik dogodka: svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema

Za slovenske skavte se akcija vsako leto priče z odhodom na Dunaj, kjer poteka svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema. Plamen luči na sprejem prinese avstrijski otrok, ki si je s svojimi dejanji v preteklem letu to najbolj zaslužil. Predstavniki iz vseh držav se zberejo na Dunaju, da prižgejo plamen in ga skupaj z njegovim sporočilo ponesejo v svoje države.

Letos bo svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema potekal v soboto, 16. decembra. Slovensko odpravo bodo sestavljali predstavniki lokalnih enot Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter predstavniki Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije. Odprava bo iz Ljubljane, preko Celja in Maribora odšla na pot v soboto zjutraj in na Dunaj prišla v dopoldanskih urah. Ob 13h se bodo uradni odpravi pred cerkvijo Heiliger Franz von Assisi pridružili tudi predstavniki lokalnih enot, ki se na Dunaj odpravljajo sami. Organizatorji pričakujejo, da se bo na Dunaju zbralo več kot 150 slovenskih skavtov.

Uradni sprejem bo potekal ob 14h na njem pa bodo predstavniki vseh držav prejeli plamen Luči miru iz Betlehema in prebrali poslanico, ki spremlja letošnjo akcijo. Plamen bo na Dunaju prevzela ena izmed treh uradnih nosilk Alenka Mavri iz Cerknega. Naloga ostalih dveh uradnih nosilk Marije Absec iz Črnomlja in Neje Folgie iz Maribora, ki bosta prisotni na Dunaju, pa bo, da bosta plamen Luči miru iz Betlehema ponesle na ostale sprejme po Sloveniji.

Po sprejemu si bodo člani odprave ogledali pomembnejše zanimivosti avstrijske prestolnice in se naužili prazničnega duha na sprehodu skozi okrašen večerni Dunaj.

Po večernem ogledu mesta bo sledil povratek proti Sloveniji. Predstavniki bodo v noči iz sobote na nedeljo plamen Luči miru iz Betlehema ponesli na vse konce Slovenije, kjer bodo v nedeljo, 17. 12., potekali lokalni sprejemi. V prihajajočem tednu pa bodo plamen prejeli tudi števili predstavniki lokalne in nacionalne oblasti. 

V galeriji se nahajajo slike iz lanskega sprejema.

Objavljeno v Izjave za javnost
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.